V Kopru potrjen drugi županski krog za Popoviča in Bržana

V Kopru potrjen drugi županski krog za Popoviča in Bržana

V koprski mestni občini sta se po preštetih 99,96 odstotka glasovnic v drugi krog županskih volitev uvrstila dosedanji župan Boris Popovič (KJN) s 44,6 odstotka podpore in Aleš Bržan (LAB) s 30,5 odstotka glasov. Na tretje mesto se je s 6,4-odstotno podporo uvrstil Gašpar Gašpar Mišič (Gašpar Gašpar Mišič in skupina volivcev).

Za prvo trojico so se na koprskih županskih volitvah uvrstili Olga Franca (Barbara Verdnik in skupina volivcev) s 5,3 odstotka glasov, Valter Krmac (Oljka) s 4,6 odstotka, Silvano Radin (SDS) z 1,7 odstotka, Alan Medveš (Levica) z 1,3 odstotka in Marijan Križman (SD) z 1,3 odstotka podpore.

Manj kot odstotek glasov so dobili Nevio Miklavčič (SLS) z 0,9 odstotka, Viktor Markežič (SMC) z 0,9 odstotka, Marko Brecelj (Akacije) z 0,8 odstotka, Danijel Sertič (NSi) z 0,6 odstotka in Zlatko Gombar (DD) z 0,5 odstotka glasov.

Sedeži v mestnem svetu pa so pripadli strankam in listam KJN – Koper je naš (13), LAB – Lista Aleša Bržana (9), Levica (2), Oljka (2) ter SDS, Naš Kraj – Lista Gašparja Gašparja Mišiča, SD in Civilno gibanje Skupaj s po enim svetniškim sedežem.

Scroll to top
Skip to content