Манчини: Жал ми е за англичаните

Манчини: Жал ми е за англичаните

Селекционерът на Италия – Роберто Манчини, сподели емоциите си, след като изведе Скуадрата до втора европейска титла в историята. Италия спечели след дузпи финала на UEFA EURO 2020 срещу Англия на “Уембли”.

“Момчетата се справиха добре. Получихме ранен гол и това ни затрудни, но ние доминирахме от този момент нататък. Играчите ми са фантастични, не знам какво повече мога да кажа. Това бе важен успех за всички хора в страната ни”, заяви Манчини.

Това бе 34-и пореден мач без загуба за Италия под ръководството на този наставник, като за последно те паднаха от Португалия през 2018 година.

“Щастлив съм, че играем добре и побеждаваме. Вярвам, че всички празнуват в момента. Щастливи сме и това е всичко, което има значение”, допълни специалистът.

“Изглеждаше невероятно дори да си го помислим, но момчетата бяха невероятни. Нямам думи, те са страхотен колектив. Не беше лесен мач, всъщност се разви доста трудно, но въпреки това ние доминирахме. При дузпите ти трябва и малко късмет. Затова малко ми е жал за англичаните. Нашият отбор израсна много, но можем още да подобряваме. Радвам се за всички италианци, нямам думи”, каза още наставникът.

Najčitanije

Scroll to top
Skip to content