Най-страховитите прокълнати места

Най-страховитите прокълнати места

Някои от прокълнатите места си заслужава да се посетят, не само заради страховитите истории

Нашият свят е пълен с паранормални явления и истории за духове. Срещи с НЛО, скитащи из стари замъци духове, убийства на луксозни круизни кораби, страховити истории и фолклор, от които се изостря любопитството и смразява кръвта. Някои от прокълнатите места си заслужава да се посетят, не само заради страховитите истории за духове, но и заради красивата архитектура и природа. Вижте кои са 10-те най-страховити прокълнати места във видеото от канала „Top Of The Tops“ на VBOX7.

Островът на куклите, Мексико

На юг от Мексико Сити, на малък остров умира момиченце при мистериозни обстоятелства. Пазачът, намерил удавеното дете, открива и кукла, която закача на дърво в близост до мястото, като знак на почит. В продължение на години той не спира да закача кукли, за да успокои духа на момичето. Местните твърдят, че куклите са обладани – отварят очи, движат си главите и шептят. Започнало като невинен жест, днес е една от най-страховитите атракции в Мексико.

Хълмът на кръстовете, Литва

Хората поставят кръстове на това място в Северна Литва още от 14 век по различни причини. През Средновековието е израз на желанието на жителите за независимост. През 1831 г. поставят кръстове в памет на мъртвите бунтовници от селското въстание. По време на Съветската окупация между 1944 и 1991 г., кръстовете са събаряни два пъти от булдозери. След 1991 г., заедно с независимостта на Литва, мястото става свещено за много християни. На хълма има над 200 000 дървени кръста и закачени на тях броеници, които се превръщат в зловещи камбани при всеки повей на вятъра.

Забраненият град, Китай

Туристическата обиколка из Пекин няма да бъде завършена, ако не посетите Забранения град,  който е бил императорски дворец, а днес е музей.  Репутацията на мястото е добре известна на всички туристи, търсещи свръхестествени преживявания. За 600 години дворецът е бил арена на множество убийства и екзекуции. Откакто е отворен за посетители, в Забранения град са видени странни явления, като най-често срещаната история е за жена, облечена в бяло, която ридае и се разхожда наоколо.

Форт Бхангар, Индия

През 1573 г. раджа Бхагван Сингхт построява град-крепост, който включва кралски дворци, храмове, базари и имения. Днес е археологически обект и едно от най-зловещите места за посещение в Индия. Много отдавна свещеник с магически способности се влюбва в дъщерята на владетеля, красивата принцеса Ратнавати. Любовта му е несподелена и решава да направи любовна магия върху нейния парфюм. Ратнавати разбира и хвърля шишенцето с парфюм по него. То се превръща в камък и го убива. Малко преди да издъхне, свещеникът прокълнава принцесата, семейството ѝ и цялото село. От тогава крепостта е осъдена да бъде пуста и обитавана от духове.

Najčitanije

Scroll to top
Skip to content