Kijev tretji krog pogajanj z Rusijo napovedal za ponedeljek

Kijev tretji krog pogajanj z Rusijo napovedal za ponedeljek

Tretji krog pogajanj med Rusijo in Ukrajino bo v ponedeljek, je danes na Facebooku potrdil vodja ukrajinske delegacije David Arahamija. Podrobnosti ob tem ni navedel. Ruska stran novega dneva pogajanj še ni potrdila, je pa poslanec dume prav tako nakazal, da bi bila možna v ponedeljek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vodja zunanjepolitičnega odbora v ruski dumi Leonid Sluzki je zvečer za državno televizijo dejal, da bi se “tretji krog res lahko odvil že v prihodnjih dneh”. “Možen je v ponedeljek, 7. (marca),” je dejal.

Pred tem je ukrajinska stran izrazila pričakovanje, da bi se lahko pogajanja nadaljevala že ta konec tedna, še piše dpa.

Strani sta se nazadnje srečali v četrtek na zahodu Belorusije, ko sta se dogovorili o vzpostavitvi humanitarnih koridorjev, ki naj bi omogočili varno evakuacijo ljudi. Danes pa je nato propadel dogovor o vzpostavitvi tovrstnega koridorja iz obleganih mest Mariupol in Volnovaha. Odgovornost za to, da je dogovor propadel, ruska in ukrajinska stran pripisujeta ena drugi. Moskva je medtem sporočila, da nadaljujejo ofenzivo na mesti.

I.R.V. d.o.o.      O nas      Pogoji uporabe      Oglaševanje      O piškotkih      Nastavitve zasebnosti
Scroll to top
Skip to content